Over 123website

Van lokale visie naar wereldbedrijf met groei-DNA

123website werd opgericht in 2003 te Kopenhagen, Denemarken, door de broers Morten en Jacob Elk. Het was hun visie om de meest nuttige en gebruiksvriendelijke websitebouwer te creëren op de markt. Ze gebruikten een simpel idee gemodelleerd naar het "lean business" principe om waarde en kansen te creëren voor "de gewone man in Denemarken", niet-ervaren gebruikers die wellicht kunnen profiteren van het online zetten van hun persoonlijke en professionele projecten.

Met een wetenschappelijke benadering van data, solide ervaring in "Agile development" methodiek en een idee met een benijdenswaardige schaalbaarheid, werd de Deense doelgroep al snel een internationale. Slechts een jaar na het opzetten van het bedrijf, 123website werd een Engels-talige site, gericht op het Amerikaanse publiek gelanceerd. Een combinatie van een ijzersterke focus op de gebruikerservaring en een rigide toewijding tot het "lean business" principe heeft van 123website het schoolvoorbeeld gemaakt van internationale groei, dat het vandaag de dag is.

In 2012 ontving 123website een Series A investering van €1,7 miljoen om de internationale groei te versnellen. Achter de investering zit IT-ondernemer Kaare Danielsen, wiens website "Jobindex" de grootste vacaturebank is van Denemarken.

Snelle internationale expansie volgde, en lokale taalversies bestaan nu in heel Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Engeland, de VS, Polen, Tsjechië, Griekenland, Turkije, Portugal, Brazilië, Canada, Rusland, Indonesië, Maleisië - en er zullen er nog velen volgen.

In 2015 stapte 123website over van een Premium naar Freemium business model, zodat gebruikers over de gehele wereld kunnen profiteren van een volledig gratis website. Op dit moment, maken 400.000 nieuwe gebruikers elke maand een 123website website en meer dan 20 miljoen mensen wereldwijd, hebben een 123website gemaakt.

De omzet van het bedrijf bedraagt meer dan €10 miljoen en heeft een snel groeiend betalend klantenbestand met 95.000 huidige abonnees van over de hele wereld. Een ambitieus strategisch plan voor verdere uitbreiding staat gepland voor 2017.

ONZE MENTALITEIT

Gebruiksvriendelijkheid zit gewoon in ons bloed.Voor ons is perfectie niet het ideaal; wij willen in de eerste plaats speels gemak. Ons product moet aanvoelen als een spel: gemakkelijk, spannend en verruimend.Om te gebruiken en om van te leren. Dat is trouwens ook onze opvatting van werk.

We stimuleren een werksfeer waarin creativiteit alle ruimte krijgt en specialistische vaardigheden welkom zijn. Met twee natuurkundigen aan het stuur en flexibele ontwikkelingsmodellen beschouwen we knowhow en intelligentie als basisvoorwaarden. De standaard ligt bij ons op academisch niveau, maar we werken vriendschappelijk samen.

Wij vinden dat werk uitdagend moet zijn en dat ontwikkeling en groei doelen op zich zijn. Ons hart klopt digitaal en gebruiksvriendelijkheid domineert ons denken.Dat is gewoon onze manier van werken.